Feniklový šalát s pomarančom (6. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Feniklový šalát s pomarančom (6. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu
Fenikel – 1 ks
Červená paprika (kápia) – 1 ks (cca 80 g)
Červená cibuľa – 40 g
Pomaranč – 1 ks
Feta syr – 50 g

Základné potraviny
olivový olej
mix orechov – 30 g
čierne korenie
čili
soľ
med – 1 čl
Mäta čerstvá
Bazalka čerstvá

Postup prípravy
1. Fenikel očistíme (vňatku odložíme) a nakrájame na menšie kúsky
2. Červenú papriku umyjeme
3. Očistíme cibuľu ak treba a nakrájame ju na mesiačiky
4. Rozpálime panvicu s olivovým olejom
5. Nasekáme zmes orechov
6. Na rozpálený olej dáme restovať fenikel a mierne ho osolíme a premiešame
7. Nakrájame si papriku na prúžky
8. Dáme zohrievať panvicu na prípravu bagety
9. K feniklu pridáme orechy, cibuľu a premiešame, podľa potreby prilievame olej, ochutíme čiernym korením a čili
10. Bagetu nakrájame na plátky a opečieme ju z oboch strán na olivovom oleji do zlatista
11. Na panvicu k feniklu pridáme nakrájanú papriku, posolíme, premiešame a ďalej restujeme
12. Pomaranč obrežeme od kôry aj bielej šupky.
13. Do opečenej a chrumkavej zmesi v panvici pridáme med a necháme ho rozpúšťať.
14. Z očisteného pomaranča nad panvicou začneme vykrajovať čisté plátky, tak aby nám šťava stekala rovno do panvice
15. Do panvice pridáme čerstvú mätu a bazalku
16. Servírujeme posypané pomrveným Feta syrom a upečenými bagetkami, poliate olivovým olejom

Kategória: 7. týždeň
jedlá: šaláty
procesy: maillardova reakcia
suroviny: zelenina
Položka bola vypredaná…