Farebný karfiol s balkánskym syrom (7. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Karfiol 1/3 - 200 až 250 g
Šampiňóny - 125 g
Červená paprika ½ - cca 80 g
Mrkva 50 - 100 g
Cesnak – 2 strúčiky
Maslo - zvyšok
Čerstvý špenát - zvyšok
Balkánsky syr – 100 g
Bazalka čerstvá
Základné potraviny
soľ
olivový olej
čierne korenie
tymian
vínny ocot
Postup prípravy
1. Dáme si variť vodu so soľou na blanšírovanie karfiolu
2. Zvyšný karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme
3. Na panvicu si dáme zohrievať olivový olej
4. Šampiňóny pokrájame
5. Papriku nakrájame na prúžky, cesnak na plátky a mrkvu na kocky
6. Šampiňóny dáme pražiť na panvicu a karfiol blanšírovať do vriacej osolenej vody
7. K opečeným šampiňónom pridáme nakrájanú papriku a trochu olivového oleja, osolíme a okoreníme čiernym korením
8. Pridáme odkvapkaný karfiol, mrkvu a cesnak, posypeme tymianom a restujeme s miešaním
9. Ku koncu pridáme maslo, rozpustíme a pokvapkáme vínnym octom.
10. Stiahneme z platne a doplníme čerstvý umytý špenát.
11. Servírujeme na tanieri posypané rozdrobeným balkánskym syrom a dozdobíme čerstvou bazalkou
Kategória: | 1. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |