Dhal (6. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Cibuľa – 50 g
Cesnak – 2 až 3 strúčiky
Šošovica červená– 80 až 100 g
Maslo – zvyšok (15 g)
Paradajka – 50 g
Špenátové listy – 70 g
Limetka – 1/2 ks
Základné potraviny
olivový olej
bobkový list
Celá rasca
kurkuma
Ryža basmati – 75 g (zostala z predchádzajúceho varenia)
soľ
čierne korenie
čili
Postup prípravy
1. Dáme si nahrievať rúru na 200 °C, horné a spodné pečenie
2. Očistíme si cibuľu a cesnak a nasekáme nadrobno
3. Do panvice dáme restovať cibuľu s cesnakom na oleji a pridáme bobkový list a celú rascu
4. Dáme si variť vodu (cca 0,5 l )
5. Pripravíme si basmati ryžu, dáme ju do hrnca restovať na olej, posolíme ju a keď je sklovitá zalejeme ju vriacou vodou 1 cm nad jej okraj. Prikryjeme a dáme do predohriatej rúry na 20 min.
6. Šošovicu prepláchneme, pridáme k cibuľke a premiešame. Ochutíme kurkumou a čili. Pridáme zvyšné maslo a opäť premiešame, osolíme, ochutíme čiernym korením, restujeme
7. Pripravíme si paradajku, nakrájame ju na drobno a pridáme do panvice a podlejeme vývarom (cca 2 - 3 dcl), ktorý nám zostal zo štvrtého dňa varenia a miešame kým šošovica nezmäkne.
8. Umyjeme si špenát a vložíme do dhálu, pokvapkáme limetkovou šťavou, premiešame a odstavíme
9. Pokiaľ máme uvarenú ryžu môžeme servírovať.
Kategória: | 3. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
Položka bola vypredaná… |