Cícerová panvička (3. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Cícerová panvička (3. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu
Batat – 150 g
Cibuľa – 50 g
Cesnak – 2 strúčiky
Cícer – 140 g
Hrášok (napr. mrazený) – 100 g
Zeleninový vývar - cca 2 dcl
Maslo – 20 g
Sladká smotana – 0,5 dcl
Jarná cibuľka – 1/2 ks

Základné potraviny
soľ
olivový olej
horčičné semeno
rasca
karí
červená paprika
čierne korenie
čili

Postup prípravy
1. Dáme si variť vodu na batat (ako by sme varili zemiaky), osolíme ju
2. Očistíme a umyjeme si batat, nakrájame ho na menšie hranolčeky a dáme do vody variť
3. Rozpálime si panvicu
4. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno
5. Na panvicu nalejeme olivový olej a nakrájanú cibuľu dáme restovať.
6. Cícer si precedíme, opláchneme a necháme odkvapkať
7. Očistíme, rozpučíme a nadrobno nakrájame cesnak
8. Skontrolujeme batat, pokiaľ je mäkký, zlejeme ho a necháme odkvapkať
9. K restovanej cibuľke dáme cesnak, pridáme horčičné semeno, rascu a ochutíme ju karí korením a červenou paprikou, zamiešame
10. Do zmesi pridáme odkvapkaný cícer, osolíme a chvíľu restujeme
11. Pridáme batat, opláchnutý hrášok a podlievame teplým vývarom počas restovania, tak aby sme mali šťavnatú zmes cca 2 minútky
12. Celú zmes ochutíme podľa seba čiernym korením a čili paprikou
13. Do zmesi pridáme maslo a prilejeme sladkú smotanu a varíme ešte minútku
14. Očistíme, umyjeme a nadrobno nakrájame zelenú časť jarnej cibuľky
15. Môžeme servírovať posypané jarnou cibuľkou 

Kategória: 4. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
suroviny: zelenina
Položka bola vypredaná…