Cestoviny s tekvicou, cibuľkou a uhorkovým šalátom (7. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Maslová tekvica - zvyšok
Cesnak – 2 strúčiky
Jarná cibuľka 2 ks
Paradajkový pretlak – 1 PL (cca 35 g)
Maslo - zvyšok
Petržlenová vňať čerstvá
Uhorky – zvyšok (2 malé)
Zelená paprika - zvyšok
Parmezán – zvyšok
Feta syr – zvyšok (ak si kúpil viac ako 100 g balenie)
Základné potraviny
cestoviny farfale – 70 g (zostali z predchádzajúceho varenia)
soľ
olivový olej
čierne korenie
tymian
vínny ocot
Postup prípravy
1. Dáme si variť vodu so soľou na cestoviny a zohrievať hlbšiu panvicu
2. Zvyšný tekvicu očistíme z vnútra aj z vonku a nakrájame ju ma maličké kúsky, očistíme si cesnak rozoberieme na ružičky a umyjeme
3. Na panvicu si dáme zohrievať olivový olej a naň dáme opekať tekvicu, ochutíme ju soľou a čiernym korením a opekáme
4. Dáme si variť cestoviny farfale do osolenej vriacej vody
5. Nasekáme cesnak nadrobno, očistíme a nasekáme aj jarnú cibuľku
6. Tekvicu na panvici ochutíme tymiánom, pridáme cesnak s cibuľkou a ďalej opekáme, pridáme zvyšok paradajkového pretlaku a miešame
7. Pripravíme si šalát: umyjeme a na kocky nasekáme uhorky, zvyšok zo zelenej papriky, zvyšok jarnej cibuľky.
8. Dáme ho do misky, posolíme, pokoreníme čiernym korením a trochu čili,
9. Cestoviny zlejeme (trochu vody cestovín si odložíme) cestoviny vysypeme do panvice aj s petržlenovou vňatkou a zamiešame, odstavíme z platni
10. Dokončíme si šalát s olivovým olejom a trochou vínneho octu. Ak si dostal len väčšie balenie feta syru – teraz použi zvyšok.
11. Servírujeme na tanieri posypané parmezánom
Kategória: | 2. týždeň |
---|---|
jedlá: | pasta |
procesy: | varenie |
suroviny: | obilniny a produkty, zelenina |
Položka bola vypredaná… |