Cestoviny s lososom a krémovou omáčkou s citrónom a cesnakom (3. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Cesnak – 1 strúčik
Jarná cibuľka – 1 ks
Losos – zvyšok (cca 200 g)
Sladká smotana – 100 ml
Citrón – 1/2 ks
Petržlenová vňatka čerstvá
Základné potraviny
Farfale – 60 g
olivový olej
soľ
čierne korenie
Postup prípravy
1. Dáme variť vodu so soľou na cestoviny a uvaríme cestoviny Farfale podľa návodu na obale, trochu vody si zachováme po zliatí cestovín
2. Dáme zohriať panvicu
3. Očistíme cesnak a jarnú cibuľku, nakrájame na drobno
4. Z chladničky vezmeme lososa, opláchneme ho a osušíme a nakrájame na stredne veľké kúsky
5. Na zohriatu panvicu dáme olivový olej a naň opražiť lososa. Osolíme , ochutíme čiernym korením a čili a jemne premiešame
6. Pripravíme si smotanu a petržlenovú vňatku nasekáme nadrobno
7. K lososu na panvicu po cca 2 min. pridáme cibuľku s cesnakom a jemne premiešame
8. Keď je losos prepečený prilejeme smotanu, zmiernime teplotu a zľahka premiešame a pokvapkáme citrónovou šťavou a odložíme z ohňa kým nebudú uvarené cestoviny
9. Scedené cestoviny pridáme do stále teplej omáčky s lososom, premiešame zľahka a pokiaľ treba dochutíme, pridáme petržlenovú vňať
10. Servírujeme ozdobené feniklovou vňatkou
Kategória: | 7. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | maillardova reakcia |
suroviny: | ryba |
Položka bola vypredaná… |