Cestoviny s gorgonzolou (3. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Cestoviny Farfale - 70 g
Mix orechov – 25 g
Hruška – 1 ks cca 200 g
Maslo - 15 g
Gorgonzola – 75 g
Čerstvý špenát – cca 70 g
Sladká smotana – 100 ml
Základné potraviny
soľ
tymian
čierne korenie
olivový olej
Postup prípravy
1. Dáme variť vodu na cestoviny a osolíme ju
2. Zohrejeme si panvicu a na nej orestujeme orechy
3. Hrušku si očistíme a nakrájame na stredne veľké kocky
4. Orestované orechy odložíme a na panvicu dáme nakrájanú hrušku, k nej 15 g masla a pomaly ju opekáme
5. Odvážime si 70 g cestovín a dáme ich variť do vriacej osolenej vody.
6. Pripravíme si gorgonzolu a umyjeme a osušíme si trochu špenátu (zvyšné dáme do chladničky)
7. Hruška sa opeká a teraz do nej pridáme tymian a zmiernime teplotu
8. K hruške pridáme gorgonzolu, špenát a smotanu, čierne korenie a premiešame, už nevaríme
9. Posekáme (alebo pomixujeme) orechy
10. Cestoviny ochutnáme a ak sú uvarené, pridáme ich do panvice a mierne premiešame, kvôli šťavnatosti ak potrebujeme, môžeme doplniť trochu vody z cestovín a ešte trochu smotany. Chvíľu miešame
11. Servírujeme na hlbokom tanieri posypané posekanými orechmi a s troškou olivového oleja
Kategória: | Single by Ihnačák |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mlieko a produkty, zelenina |
Položka bola vypredaná… |