Cestoviny Farfalle (7. deň)
Link na video TU
7. deň – Cestoviny Farfalle
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Šalotka – 25 g
Cesnak – 1 strúčik
Šampiňóny hnedé – cca 20 g
Cuketa – cca 50 g
Maslo – 20 g
Sladká smotana – 125 ml
Bagetka – 1 ks
Citrón – ¼ ks
Rukola – 10 g
Petržlenová vňať
Základné potraviny
Farfale – 110 g
olivový olej
soľ
čierne korenie
tymian
vínny ocot
čili
parmezán
Postup prípravy
1. Na šporák si dáme variť hrniec s vodou na cestoviny. Posolíme ju a Uvaríme cestoviny podľa návodu
2. Šalotku a cesnak očistíme. Šalotku nasekáme na drobno
3. Dáme zohrievať 2 panvice
4. Na jednu panvicu dáme olivový olej a pridáme smažiť nasekanú šalotku.
5. Umytú cuketu nakrájame na kocky a pridáme ju k šalotke smažiť. Priebežne miešame a pridávame olej podľa potreby
6. Umyté šampiňóny nakrájame na plátky a tiež pridáme smažiť k zelenine. Premiešame
7. Cesnak nasekáme nadrobno
8. Zeleninu na panvici ochutíme soľou, čiernym korením a tymianom. Pridáme cesnak a premiešame. Pridáme zvyšok masla a ďalej pražíme
9. Na druhú panvicu dáme olivový olej a opražíme na ňom nakrájanú bagetku z oboch strán.
10. Šalát: Umyjeme a osušíme zvyšok rukoly. Rukolu ochutíme vínnym octom, olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Posypeme ju parmezánom.
11. Do zeleniny prilejeme zvyšok smotany a šťavu z citróna, dochutíme soľou, čili a čiernym korením ak treba, premiešame a stiahneme z platne.
12. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a pridáme na panvicu k zelenine. Premiešame
13. Nakrájame zvyšok petržlenovej vňate, pridáme ju do panvici a premiešame.
14. Servírujeme posypané nastrúhaným parmezánom so šalátom z rukoly a opečenými bagetkami.
Kategória: | 11. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | obilniny a produkty |
Položka bola vypredaná… |