Cesnakové kuracie prsia so šalátom (1. deň)
Link na video TU
Menu a nákupný zoznam na tento týždeň nájdete v prílohách.
1. deň – Cesnakové kuracie prsia so šalátom
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Kuracie prsné filety – ½ balíka (cca 150 g)
Šampiňóny – 80 g
Cesnak – 2 strúčiky
Citrón – ½ ks
Maslová tekvica – 200 g
Jarná cibuľka – 1ks
Čili – 1 ks
Maslo – 2 x 15 g
Rukola – ¼ balíčka
Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
alobal
Postup prípravy
1. Kuracie mäso si opláchneme, osušíme a nakrojíme tak aby vznikli plátky
2. Pokvapkáme ich olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pridáme strúhanú kôru z citróna a nastrúhaný cesnak
3. Rozpálime panvicu na mäso a druhú na prílohu
4. Očistíme, umyjeme a osušíme šampiňóny, rovnako si odkrojíme a očistíme tekvicu
5. Tekvicu nakrájame na hranolky a dáme na rozpálenú panvicu s olejom, osolíme a okoreníme.
6. Šampiňóny si nakrájame, čili papriku (bez semienok) a cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska
7. Mäso vložíme na panvicu a opečieme z obidvoch strán, potom zmiernime teplotu
8. K tekvici pridáme trochu oleja a šampiňóny, restujeme pár minút a pridáme čili, cibuľku a maslo, ďalej na miernom ohni restujeme dorestujeme
9. Na panvicu, v ktorej sme si opiekli prsia si dáme robiť volské oko, ktoré posolíme a mäso na tanieri prikryjeme alobalom, k vajcu pridáme maslo
10. Prílohu odstavíme a pokvapkáme citrónovou šťavou
11. Rukolu si umyjeme a osušíme
12. Na tanier servírujeme mäso uložené na zeleninovej prílohe a obsypeme ho rukolou
Kategória: | 11. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |