Bravčová panenka so zemiakmi (1. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Bravčová panenka so zemiakmi (1. deň)

Nákupný zoznam na prvý týždeň nájdete v prílohe.

Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Bravčová panenka - 200 až 250 g
Zemiaky - 2 stredné (200 až 250 g)
Šampiňóny - 125 g
Cibuľa – 1 stredná (50 g )
Cesnak – 2 strúčiky
Maslo 3 x 15 g
Bazalka čerstvá

Základné potraviny
olivový olej
čierne korenie
rozmarín
soľ
slnečnicový olej
horčica dijon
alobal

Postup prípravy
1. Bravčovú panenku si umyjeme, osušíme a očistíme od blán a hrubého tuku (rozdelíme na polovicu a druhú polovicu uskladníme v chladničke)
2. Bravčovú panenku pokrájame na cca 1,5 cm hrubé medailóniky, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme čiernym korením a rozmarínom. Uložíme marinovať do chladničky.
3. Ošúpeme si zemiaky a nakrájame ich nadrobno, umyjeme a dáme variť do osolenej vody.
4. Šampiňóny umyjeme, osušíme a rozdelíme na polovicu (druhú polovicu uskladníme v chladničke)
5. Osušené šampiňóny nakrájame
6. Na panvicu dáme slnečnicový olej a necháme ju rozpáliť
7. Na rozpálenú panvicu ukladáme medailóniky, prihodíme nakrájané šampiňóny a posolíme.
8. Nakrájame nadrobno cibuľu a cesnak a prihodíme na panvicu. Pridáme rozmarín a miešame všetko okrem mäsa.
9. Po obrátení mäsa ešte chvíľu pražíme
10. Medailóniky vyberieme a na tanieri prikryjeme alobalom.
11. Do panvice pridáme 15 g masla a pražíme ďalej
12. Skontrolujeme zemiaky a pokiaľ sú mäkké zlejeme ich, pridáme do nich 15 g masla, premiešame a necháme v hrnci prikryté
13. Na panvicu pridáme horčicu a všetko ešte dorestujeme, podlejeme vriacou vodou, pridáme ďalšie 15 g maslo a varíme ďalej, kým nezredukujeme omáčku.
14. Dochutíme omáčku soľou a korením a vrátime do nej mäsové medailóniky.
15. Nakrájame si trochu bazalky a vmiešame ju do zemiakov.
16. Servírujeme

Kategória: 1. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…