Bravčová panenka s cícerovým ragú (5. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Bravčová panenka - 200 až 250 g
Červená paprika – 1/3 z jednej papriky cca 50 g
Cibuľa – 1 stredná (cca 50 g )
Cesnak – 2 strúčiky
Cícer varený – 200 g
Paradajka – 1 stredná (cca 50 až 60 g)
Limetková šťava – 1/2 limetky
Čerstvý špenát – cca 70 g
Maslo - 2 x 15 g
Základné potraviny
soľ
čierne korenie
slnečnicový olej
tymian
olivový olej
alobal
Postup prípravy
1. Bravčovú panenku máme očistenú a vysušenú v chladničke, teraz si ju pokoreníme čiernym korením a osolíme
2. Na panvicu dáme rozohriať slnečnicový olej a zapneme si rúru na 200 °C, horné a spodné pečenie
3. Umyjeme si papriku, očistíme cesnak a cibuľu
4. Na rozohriatej panvici dáme opekať panenku v celku z každej strany
5. Počas toho si pokrájame cibuľu a papriku na pásiky a cesnak na plátky
6. Obraciame mäso na panvici
7. Opláchneme si cícer a necháme ho odkvapkať
8. K mäsu pridáme papriku, osolíme a okoreníme ju čiernym korením a opekáme spolu s mäsom
9. Keď máme mäso opečené z každej strany, preložíme ho do zapekacej misky a dáme piecť do predhriatej rúry
10. Do panvice k paprike pridáme cibuľu a cesnak a opekáme ďalej, pridáme olivový olej a tymian
11. Nakrájame si paradajku na prúžky a pridáme ju do panvice
12. Keď je zelenina zmäknutá pridáme cícer a opäť dosolíme a dokoreníme.
13. Keď aj cícer máme pekne opražený pridáme 15 g masla, podlejeme trochou vody a už zmiernime teplotu a chvíľku podusíme, na záver pokvapkáme trochu s limetkovou šťavou a primiešame umytý špenát.
14. Mäso v rúre skontrolujeme, ak je upečené pokvapkáme ho limetkovou šťavou, dáme naň 15 g masla a prikryjeme alobalom
15. Servírujeme
Kategória: | 1. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | pečenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |