Biela a červená maslová omáčka
Link na video TU
Maslová omáčka, ďalšia zo základných omáčok francúzskej kuchyne, je takisto emulziou. Aký je kľúč k jej vytvoreniu? A mimochodom... Vedeli ste, že maslová omáčka vznikla prakticky omylom? Nuž, nie každý omyl je na škodu :-)
White and red butter sauce
Butter sauce, one of the fundamental sauces of French cuisine, is also an emulsion. What’s the secret to making it? And by the way... did you know that butter sauce was actually created by accident? Well, not every mistake is a bad one :-)
Ingrediencie:
Biela maslová omáčka
1 dcl vývar
1 dcl biele víno
20 g ocot
30 g šalotka
100 g maslo
soľ
čierne korenie
Červená maslová omáčka
1 dcl červené víno
0,5 dcl portské víno
30 g šalotka
50 g šampiňóny
tymian
100 g maslo
soľ
čierne korenie
Ingredients:
White Butter Sauce
100 ml stock
100 ml white wine
20 g vinegar
30 g shallot
100 g butter
salt
black pepper
Red Butter Sauce
100 ml red wine
50 ml port wine
30 g shallot
50 g mushrooms
thyme
100 g butter
salt
black pepper
Kategória: | Prémium |
---|---|
jedlá: | omáčky |
procesy: | emulzie |
suroviny: | mlieko a produkty |
Položka bola vypredaná… |