Beluga šalát s tuniakom (6. deň)
Link na video TU
6. deň – Beluga šalát s tuniakom
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Tuniak vo vlastnej šťave – ½ konzervy
Pór – 1/4 ks
Cuketa – 130g
Čili paprika
Mrkva – 50 g
Špenát – 45 g
Cesnak – 2 strúčiky
Petržlenovú vňať
Limetka – ½ ks
Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
oregano
bobkový list
Beluga – 40 g
Parmezán
Postup prípravy
1. Belugu dáme do vody s bobkovým listom. Privedieme k varu a varíme do zmäknutia. Približne pol hodinu. Po 10 min. osolíme a okoreníme.
2. Mrkvu, čili papričku, pór , cuketu, cesnak očistíme a umyjeme. Všetko nakrájame na malé kúsky. Z čili papričky odstránime semienka.
3. Špenát umyjeme a necháme uschnúť na papierovej servítke.
4. Zohrejeme panvicu, pridáme olivový olej.
5. Do zohriatej panvice vložíme mrkvu a orestujeme. Pridáme pór, cuketu. Osolíme, okoreníme a orestujeme. Pridáme sušené oregáno. Pridáme cesnak a čili. Ďalej restujeme.
6. Nakrájame petržlenovú vňať.
7. Panvicu dáme dole z ohňa a primiešame špenát. Osolíme a premiešame.
8. Precedíme a opláchneme belugu, necháme ju odkvapkať.
9. Pridáme precedenú a opláchnutú Belugu k zeleninovej zmesi. Ochutíme limetkovou šťavou a premiešame. Pridáme petržlenovú vňať
10. Servírujeme s tuniakom a parmezánovými hoblinami pokvapkané olivovým olejom
Kategória: | 9. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | ryba |
Položka bola vypredaná… |