Batátový šalát (6. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Batat – cca 200 g
Jarná cibuľka – ½ ks
Sherry paradajky – 40 g
Maslo – 20 g
Bazalka čerstvá
Petržlenová vňatka
Základné potraviny
Quinoa – 30 g
olivový olej
soľ
čierne korenie
tymian
vínny ocot
Postup prípravy
1. Dáme si variť vodu na quinou a osolíme ju
2. Odvážime si quinou a dáme ju variť (cca 15 min)
3. Očistíme si zvyšok batat, opláchneme a nakrájame ich ma kocky
4. Dáme si zohriať panvicu s olivovým olejom a bataty necháme restovať, osolíme a okoreníme ich čiernym korením, premiešame
5. Nakrájame zvyšok jarnej cibuľky, umyjeme a nakrájame sherry paradajky
6. Do batatov zamiešame tymian a restujeme ďalej, pred dokončením pridám maslo a vínny ocot
7. Zo syru (napr. parmezán alebo grana padano) pripravím hoblinky
8. Do batatov pridám cibuľku a paradajky a odstavíme z platne
9. Uvarenú quinou precedíme a scedenú dáme do panvice, premiešame a pred koncom dáme nasekané čerstvé bylinky
10. Servírujeme posypané syrovými hoblinami a pokvapkané olivovým olejom
Kategória: | 8. týždeň |
---|---|
jedlá: | šaláty |
procesy: | maillardova reakcia |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |