Baklažán teriyaki so zemiakmi (6. deň)
Link na video TU
6. deň –Baklažán teriyaki so zemiakmi
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Baklažán – 240 g
Zemiaky – 150 g
Jarná cibuľka – 1 ks
Cherry paradajky – zvyšok (30 g)
Zázvor – 7 g
Cesnak – 1 strúčik
Limetka – 1 ks
Maslo – 30 g
Petržlenová vňať
Jarná cibuľka (zvyšok z predošlého dňa)
Základné potraviny
olivový olej
med – ½ PL
sójová omáčka
rozmarín
soľ
čierne korenie
papier na pečenie
alobal
Postup prípravy
1. Na šporák si dáme variť hrniec s vodou na zemiaky. Posolíme ju
2. Rúru nastavíme na 220 °C, horné a spodné pečenie
3. Zemiaky umyjeme a nakrájame na mesiačiky aj so šupkou. Dáme ich variť. Nemusia byť úplne do mäkka. Scedíme ich, pridáme olivový olej, čierne korenie a rozmarín a premiešame
4. Baklažán umyjeme a nakrájame na väčšie hranolky, položíme na tanier s papierovou utierkou a posypeme soľou. Necháme ho vypotiť. Po cca 5 minútach ho cez sitko prepláchneme a vyžmýkame
5. Pripravíme plech na pečenie s papierom na pečenie. Naň rozvrstvíme zemiaky a dáme ich piecť do rúry
6. Paradajky a jarnú cibuľku umyjeme a pokrájame na kolieska. Cesnak očistíme
7. Nastrúhame očistený zázvor a cesnak do misky, prilejeme sójovú omáčku, med, olivový olej a šťavu z jednej limetky a poriadne premiešame
8. Zohrejeme panvicu s olivovým olejom. Poukladáme do nej baklažán a smažíme. Okoreníme a osolíme
9. Čili papriku si pokrájame na kolieska (bez semiačok)
10. Baklažán opečieme zo všetkých strán. Okoreníme a postupne prilievame olivový olej. Smažíme. Pridáme čili, paradajky a cibuľku. Postupne pridávame olivový olej, a zalejeme marinádou na spôsob teriyaki. Ďalej nevaríme a pridáme maslo a premiešame prikryjeme alobalom
11. Servírujeme. Na tanier uložíme zemiaky a baklažán. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a cibuľkou od včera
Kategória: | 11. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |